NIEUWS FIETSMAATJES TEYLINGEN

DE FILM VAN FIETSMAATJES STAAT ONLINE

Link naar YouTube

LUSTRUM FIETSMAATJES TEYLINGEN DUS TIJD VOOR EEN FEESTJE!!

 • Op 2 september vierden wij ons 5-jarig bestaan met een groots Lustrumfeest op het dorpsplein in Warmond. Tijdens de heerlijke lunch met alle vrijwilligers in Grand Cafe De Oude School werden de vrijwilligers van het eerste uur vereerd met de Fietsmaatjes Speld.
     
  Ter gelegenheid van het jubileum is een film met ontroerend mooie beelden gemaakt door de LVSL, deze was ook te zien. Daarna stroomde het terras buiten vol met meer dan 100 gasten, welke onder het genot een hapje, een drankje en zelfs een ijsje met elkaar en met de vrijwilligers genoten in het zonnetje.
  En van de muziek van Kleintje Pils!
    
  Het Fietsmaatjes Magazine, gemaakt om ook aan anderen te laten zien wat Fietsmaatjes met mensen doet, werd na een toespraak uitgereikt aan de drie wethouders van Teylingen, Leiden en Leiderdorp. Ook de oprichters, Tekla en Jan, werden verwend met bloemen en een wijntje.
  Het was een feest om niet snel te vergeten!
 • Via deze link zijn nog meer foto's van het feest te bezichtigen.

 • Via deze link kunt u bladeren in het magazine van Fietsmaatjes.

 

TRUDY MULLER EN CAS SCHMIDT STOPPEN ALS COÖRDINATOREN VAN SASSENHEIM

 • Na bijna vier prachtige intensieve jaren als coördinatoren voor Sassenheim stoppen Trudy Muller en Cas Schmidt met hun vrijwilligersactiviteiten voor Fietsmaatjes Teylingen. Maandagavond 12 december kreeg het afzwaaiende duo een feestelijk afscheidsfeest en cadeau's aangeboden in de buurtkamer in woonzorgcentrum SassemBourg. "Al die tijd was 'Fietsmaatjes' ons kindje en staken we met liefde en enorm plezier veel energie in dit fantastisch mooie project. Nieuwe impulsenen en andere ideeën zijn welkom en zullen het project beslist versterken" aldus Trudy en Cas. Hun opvolgers zijn bekend. Met ingang van januari 2017 zullen Paula Stelma en Petra Oudshoorn-Stelma de coördinatie overnemen en zich met toewijding voor Fietsmaatjes inzetten. Lees verder: Nieuws in Sassenheim

RABOBANK CLUBKAS CAMPAGNE 2016

 • 162 verenigingen en stichtingen uit de Bollenstreek hebben op 3 november een donatie ontvangen van de Rabobank Clubkas Campagne. Tijdens een feestelijke avond in het Northgo College in Noordwijk werden de gelukkigen bekend gemaakt. Leden van de Rabobank konden twee weken lang stemmen op de club die zij een warm hart toedragen. De stichtinging met de meeste stemmen, Fietsmaatjes Teylingen, ging er met een bedrag van € 2491.91 vandoor. Wij zijn hier heel blij mee en gaan dit bedrag besteden aan de technische verbetering van onze 5 duofietsen waardoor de onderhoudskosten lager uit gaan komen.
  Iedereen die op Fietsmaatjes Teylingen heeft gestemd, hartelijk dank!

NIEUWE VERBETERDE DUOFIETS VOOR FIETSMAATJES

 • Fietsmaatjes Teylingen heeft een splinternieuwe duofiets in ontvangst genomen. Deze aanschaf was mogelijk dankzij twee giften die al in het najaar van 2015 ontvangen waren, van de Rabobank Clubkascampagne en van de Herfstpremie van Fonds 1818 en het Leidsch Dagblad.

  De nieuwe duofiets is een technische verbetering ten opzichte van de bestaande duofietsen. Fietsmaatjes Teylingen, Warmerdam de Fietsspecialist en fabrikant Van Raam uit Varseveld hebben met elkaar deze technische verbeteringen voorgesteld. Dit was nodig omdat Fietsmaatjes de duofietsen zeer intensief gebruikt. In de gemeente Teylingen zijn ruim 200 gasten die regelmatig met Fietsmaatjes mee gaan! Er zijn versterkte achterwielen gebruikt, maatje bromfietswielen! Daartussen zit een dikkere achteras. Hierdoor verwacht Fietsmaatjes minder onderhoud te krijgen. Het motorvermogen is tegelijkertijd versterkt omdat de bredere wielen anders te zwaar zouden fietsen. Ook Fietsmaatjes uit Oegstgeest is onlangs gestart en heeft dezelfde verbeterde versie van de duofiets in gebruik genomen.

  Fietmaatjes wil nu haar 5 andere duofietsen op dezelfde manier versterken. Daarvoor hoopt ze via de komende ronde van de Rabobank Clubkascampagne voldoende middelen beschikbaar te krijgen. Zij roept leden van de Rabobank Bollenstreek op om in oktober tijdens de Clubkascampagne voor Fietsmaatjes Teylingen te stemmen.

  Op de foto: Zittend van Fietsmaatjes Tekla Zwinkels en Ton Wijsman. Staand Rick van Warmerdam de Fietsspecialist uit Warmond.
 

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS ERVAREN HET PLEZIER VAN FIETSMAATJES TEYLINGEN

 • Burgemeester en wethouders hebben op vrijdag 3 juni zelf, samen met een gast, op een duofiets van Fietsmaatjes kunnen fietsen. Ze hebben dit als een hele leuke kennismaking ervaren met het vierjarige project, wat in alle drie de dorpskernen zeer goed is aangeslagen.

VERJAARDAG IN HET PARK

 • Op zaterdag 28 mei 2016 vierden we dat Fietsmaatjes Teylingen alweer 4 jaar bestaat. Destijds met 1 duofiets begonnen in Warmond. Nu met 5 duofietsen, 1 rolstoelfiets, 90 vrijwilligers en 200 gasten.
  Fietsmaatjes bestaat nu ook in Noordwijk, Kaag en Braasem, Oegstgeest en Millingen aan de Rijn.
  Op de foto een enthousiaste groep van ruim 30 vrijwilligers in het Sassennest in park Rusthoff. Met heerlijk weer ervaringen uitwissellen over het gebruik van de fietsen, hoe je met dementerende gasten omgaat en dat we binnenkort met B&W van Teylingen gaan fietsen!

   

VERHAAL VAN EEN VRIJWILLIGER UIT SASSENHEIM

 • Dit is het verhaal van Marianne Oppelaar over haar eerste ritje met deze gast:
  "Ik heb zondagochtend gefietst met Birgit Keller.
  Het was geweldig!! Het leek wel alsof ik met de konigin op pad was.
  Ze zwaaide naar iedereen en had een lol!
  Ze kwam niet meer bij, maar ik ook niet.

  Lees verder in: Vrijwilligers in Sassenheim
   

FIETSEN MET DE OOGVERENIGING

 • Elke derde woensdag van de maand is er in 't Onderdak in Sassenheim van 14.00 uur tot 16.00 uur een bijeenkomst van de Oogvereniging voor mensen met een oogaandoening.
  Op woensdag 20 april was het thema SPORT, en daar valt ook fietsen onder. Maar fietsen is niet voor iedereen zo gewoon. Er zijn natuurlijk tandems maar niet iedereen durft daar op te fietsen.
  Toen dacht ik aan Fietsmaatjes Teylingen en belde Cas Schmidt op. Hij zorde voor 2 duofietsen en 2 vrijwilligers die graag hun medewerking wilden verlenen om proefritten te maken.
  Er was veel belangstelling voor en zo konden 11 mensen kennis maken met de duofiets.
  De reacties waren hartverwarmend: "Wat geweldig! Ik ga er vanacht van dromen."
  Lees verder in:
  Nieuws in Sassenheim
   

FEEST IN NOORDWIJK

 • Op 2 april 2016 was het feest want Fietsmaatjes Noordwijk vierde zijn tweede verjaardag en wij waren ook uitgenodigd. Het feest werd gehouden in Kwekerij en Tuinderij Noordwijk Binnen aan de Leeweg 14. Fietsmaatjes Teylingen kwam langs met 4 duofietsen en onze rolstoelfiets. Bij aankomst klonk het vrolijke gezang van de Noortukse Vissersvrouwen en onder het genot van koffie / thee en lekkers was het gezellig druk. Onder de vele aanwezigen waren ook twee wethouders.
  Wij hebben hen uiteraard onze hartelijke gelukwensen over gebracht, het gaat goed met Fietsmaatjes Noordwijk, er wordt gefiets op 3 duofietsen dus ook hier genieten veel mensen van fietstochtjes in en om Noordwijk.

  Bijgaande foto is gemaakt door een drone, er is ook een bijbehorend filmpje te zien op de facebookpagina van Fietsmaatjes Noordwijk.
   

FIETSMAATJES TEYLINGEN VALT IN DE PRIJZEN

 • Fietsmaatjes heeft de afgelopen maand twee keer een prijs mogen ontvangen van 5.000 euro.
  De eerste keer bij de Rabobank Clubkas Campagne. Fietsmaatjes kreeg de meeste stemmen van de leden van Rabobank Bollenstreek in de categorie zorg.
  De tweede keer was op 10 december tijdens de uitreiking van de Herfstpremie van Fonds 1818 en het Leidsch Dagblad. Hier werd de een na hoogste premie uitgereikt aan Fietsmaatjes Teylingen.
  Beide bedragen zijn bestemd voor de aanschaf van een tweede duofiets in Warmond. In Warmond zijn momenteel 28 vrijwilligers die zeer regelmatig fietsen met 45 gasten. Tijd dus om naar een tweede fiets uit te kijken zodat we met nog meer vrijwilligers nog meer gasten blij kunnen maken met een fietstochtje als straks de lente weer begint. Op de foto: Jan Burgmeijer met Jolande Montagne en Jenny Stam. De beide dames zijn van Marienhaven in Warmond en zij steunden van harte de actie van Fietsmaatjes Teylingen.

   

VRIJWILLERSBIJEENKOMST IN WARMOND

 • Op 31 oktober 2015 hebben we een gezellige bijeenkomst gehad met de vrijwilligers van Fietsmaatjes in Warmond. We zitten hier om de gastentafel bij Sugar or Spice in de Dorpsstraat. Er was heerlijke vlaai geschonken door AH uit Warmond. Lees verder in: Nieuws in Warmond
 
ONZE DERDE VERJAARDAG ALWEER
 • Op zaterdag 27 juni vierden wij onze derde verjaardag in de Sassennest in Park Rusthoff in Sassenheim. Het was erg gezellig met ongeveer 25 vrijwilligers, onze 5 duofietsen en de rolstoelfiets. Deze laatste werd nog even extra uitgetest tijdens verschillende proefrondjes. Daarnaast kregen we felicitaties en bloemen van Fietsmaatjes Noordwijk, die ook met een fiets aanwezig waren.

 

ER WORDT VOLOP GEFIETST

 • De fietsen van Fietsmaatjes Teylingen staan bijna nooit stil. Dit door de enorme inzet van al onze enthousiaste vrijwilligers. Maar ook doordat we al weer bijna anderhalf jaar gebruik maken van HetRooster. Dit is een online planningssysteem waarmee vrijwilligers en gasten worden ingepland of waarmee vrijwilligers zichzelf in kunnen plannen. Hierdoor is altijd duidelijk welke fietsen onderweg zijn en met wie. En als een vrijwilliger een uurtje over heeft en wil gaan fietsen met een gast dan kan hij zelf zien of er een fiets vrij is en deze reserveren, super handig. Ook berichten en een kalender met feestelijke gebeurtenissen gaan via HetRooster. Wij kunnen niet meer zonder!

 

 

GROOT FEEST IN DE BERNARDUS MET NIEUWE EDWIN VAN DER SAR FIETS

 • Bij de overhandiging van de Edwin van der Sar fiets op donderdag 16 april was het groot feest in de Bernardus. Een zaal vol bewoners en vrijwilligers zagen toe hoe Annemarie van der Sar de nieuwe rolstoelfiets overhandigde aan oprichtster Tekla Zwinkels.
  Daarna fietste fietsmaatje Ton Wijsman met mevrouw Rhoonen in de rolstoel dwars
  door de tekening van Nicoline van Heemskerk naar buiten. Daar klonk vrolijke muziek van het draaiorgel, binnen was het mogelijk nog gezelliger met koffie en een lekker gebakje er bij!

  Van deze feestelijke ochtend is ook een filmpje gemaakt dat te bewonderen is op de website van Voor Elkaar Met Elkaar: http://www.voorelkaarmetelkaar.nl/nieuws/fietsmaatjes-fietsen-op-de-duofiets

 

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST MET MARIËNHAVEN EN MARIËNGAERDE WARMOND

 • Op 2 april 2015 hebben Tekla Zwinkels en Jan Burgmeijer van Fietsmaatjes Teylingen en Pien van der Niet, manager zorg van Marenthe in Warmond en Voorhout een samenwerkingsverklaring ondertekend. Afgesproken is dat Fietsmaatjes op 3 middagen in de week gaat fietsen met gasten van de dagverzorging Mariënhaven en bewoners van Mariënhaven en Mariëngaerde. Lees verder in: Nieuws in Warmond

GELUKKIG HEB IK ELLY!

 • Deze week start de tweede fase van de campagne 'Gelukkig hebben we elkaar'. Deze campagne voert de gemeente Teylingen in samenwerking met de bollengemeenten uit de regio. Door middel van posters in de driehoeksborden, berichten in de lokale kranten, films en sociale media worden de veranderingen in de hulp en ondersteuning onder de aandacht gebracht. Naast informatie over de nieuwe taken die de gemeente per 1 januari 2015 heeft gekregen op het gebied van hulp en ondersteuning, wordt er met authentieke voorbeeldverhalen van de inwoners uit de Bollenstreek ingezoomd op de mantelzorg en vrijwilligerswerk. Veel mensen in de Bollenstreek zetten zich in als mantelzorger of vrijwiliger, zoals onze vrijwilligers bij Fietsmaatjes Teylingen. Daar zijn we trots op!
  Onze vrijwilliger Elly van Assem zie je hier op de poster met haar gast mevrouw Heemskerk.

  Een link naar het bijbehorende prachtige filmpje. 

KERMIS ROELOFARENDSVEEN

 • Op de kermis van Roelofarendsveen is 10 oktober 2014 op fleurige wijze het startschot gegeven aan Fietsmaatjes Kaag en Braassem. Inmiddels hebben zij met sponsorgelden maar liefst drie duofietsen kunnen aanschaffen. Wij wensen Fietsmaatjes Kaag en Braassem heel veel succes toe! Meer informatie is te vinden op www.fietsmaatjeskb.nl

UITREIKING SPRINGKUSSENFESTIVAL VOORHOUT

 • Donderdag 30 oktober was het dan zover, Fietsmaatjes Voorhout was uitgenodigd om een bedrag uitgereikt te krijgen van het op 1 juni gehouden springkussenfestival Voorhout. Ze kwamen met allebei de fietsen aan, de pers stond al te wachten. Uiteindelijk waren aanwezig Ruud Neuteboom en Jos Hoek van de T.O.V., Wim Vink en Wim Berg van de Oranje Vereniging, Peter en Carla IJselmuiden van het springkussenfestival, Stefan Schreider van de Rotary evenals Marc Clijsen als voorzitter van de Rotary en tevens als fietsmaatje van Hans Boere, coördinator van Fietsmaatjes Voorhout. Ook Joop Hoek kwam aanfietsen op de duofiets. Lees verder in:   Nieuws in Voorhout

FIETSMAATJES BEZOEKT DE MAKER VAN DE DUOFIETSEN IN VARSSEVELD

 • Op donderdag 2 oktober 2014 was Fietsmaatjes Teylingen op bezoek bij Van Raam in Varsseveld. Het Nederlandse bedrijf dat onze vijf duofietsen heeft geleverd heeft alles onder één dak: niet alleen marketing, inkoop, ontwikkeling en verkoop, maar ook de complete fabricage vanaf de buizen voor het fietsframe, het frezen, lassen, spuiten, voormontage en eindmontage. Ofwel: aan de ene kant komen de buizen de fabriek binnen en aan de andere kant komen er complete fietsen, keurig ingepakt de fabriek weer uit! Met zo’n 90 medewerkers maken ze 8000 fietsen per jaar. Geen gewone fietsen, maar aangepaste fietsen: driewielers, tandems, rolstoelfietsen, duofietsen en specials. Fietsmaatjes is daarbij een opvallende en grote klant: wij hebben de afgelopen 3 jaar maar liefst 5 Fun2Go duofietsen gekocht. En dat is niet het enige bijzondere. Nee er is bijna geen klant in Nederland te vinden die deze fietsen zo intensief gebruiken: in de drukste weken worden onze duofietsen dagelijks gebruikt met soms wel 100 km/dag. Dat betekent dat de oerdegelijke “Hollandse” fietsen van Van Raam bij ons toch ook regelmatig slijtage laten zien; van kogellagers, banden, spaken en voetenbakjes.
  Daarom waren we ook uitgenodigd door Van Raam en we gingen met 15 personen uit Warmond, Sassenheim en Voorhout naar Varsseveld. Na een goede bak koffie of thee en een mooie presentatie togen wij de fabriek in. We kwamen onderweg ook nog de oudste fabrieksmedewerker van Nederland tegen (92 jaar oud) en we zagen alle productiestappen, zoals hiervoor beschreven. De fabriek was keurig schoon, de medewerkers gemotiveerd en de sfeer was prima! Na een goede lunch mochten we de fietsen ook uitproberen. Sommige van ons probeerden daarbij of een driewieler ook op twee wielen kon fietsen (dat ging!) en hoe een rolstoelfiets nou eigenlijk fietste (prima!). De duofiets aanhanger, de loophulp fiets en de scootmobielfiets vonden wij heel handig. De eigenaar en commercieel directeur dhr. Reusink was de hele dag een tevreden lachende aanwezige. Aan het eind van het bezoek hebben we voor het jonge vrouwelijke hoofd R&D al onze verbeterwensen op een rijtje gezet. Uiteraard zullen niet al onze wensen worden opgevolgd, maar wie weet kunnen ze de Fun2Go duofiets er nog beter mee maken voor andere Fietsmaatjes in Nederland of in de toekomst ook voor de opvolgers van onze eigen fietsen.

FIETSMAATJES OP DE KERMIS IN VOORHOUT

 • In Voorhout is de kermisweek weer achter de rug. Deze wordt altijd afgesloten met een tandem-fietsronde. Ook Fietsmaatjes Voorhout fietste mee met een duofiets. Onze vrijwilliger Anke Nederpel Jansze was bereid haar zaterdagavond op te geven om heerlijk mee te fietsen. Ze nam een vriendin mee om haar te vergezellen en de fiets was omgetoverd in een zilveren koets met twee lakeien.

ONZE TWEEDE VERJAARDAG IN HET PARK

 • Op 26 juni vierden wij onze tweede verjaardag. Op het verjaardagsfeest in park Rusthoff in Sassenheim waren ongeveer de helft van onze vrijwilligers aanwezig. Het was erg gezellig en er zijn weer allerlei nieuwtjes en leuke verhalen uitgewisseld. Twee jaar geleden, op 30 juni 2012 tijdens de Kaagweek, namen we onze eerste duofiets in gebruik. Het jaar daarop, Sassenheim en Voorhout waren aangesloten, hadden we drie fietsen. Nu hebben we onze vierde fiets in kunnen zetten in Voorhout en de vijfde is in bestelling en gaat in Sassenheim rijden. Behalve op al die fietsen zijn we vooral zeer trots op onze grote groep van wel 70 vrijwilligers. We hebben mensen die coördineren, technische en praktische klussen doen en natuurlijk heel veel vrijwilligers die fietsen met onze gasten.

VOORHOUTER TON VAN DAM SCHENKT NIEUWE DUOFIETS AAN FIETSMAATJES

 • De Voorhouter Ton van Dam heeft een compleet nieuwe duofiets geschonken aan Fietsmaatjes. Ton zelf is gehandicapt en al een tijd met veel plezier gast bij het Fietsmaatjes project in Voorhout. Hij geniet zo zeer van zijn tweewekelijks fietstochtje dat hij besloot een zeer bijzondere gift te doen aan Fietsmaatjes Teylingen. Hierdoor is er nu in Voorhout een tweede duofiets beschikbaar en kunnen er meer gasten en vrijwilligers profiteren van deze leuke en sportieve manier van ontspanning. Lees verder in: Nieuws in Voorhout

 

RABOBANK BOLLENSTREEK VERENIGINGEN FIETSDAG

 • Op zaterdag 24 mei was het weer zo ver. De Rabobank Bollenstreek organiseerde weer hun jaarlijkse Verenigingen Fietsdag. Op deze dag hebben een aantal vrijwilligers, gasten en andere vrienden van Fietsmaatjes Teylingen 30 kilometer gefietst. We waren er bij met onze 3 duofietsen. Bij de sporthal van TOP in Sassenheim moesten we verzamelen en daar stonden de Flierefluiters met hun vrolijke muziek ons op te wachten. De tocht was best pittig maar ook erg gezellig, met gelukkig droog weer. Het aantal Fietsmaatjes deelnemers lag ergens tussen de 10 en 20. Zij hebben voor Fietsmaatjes elk 10 euro verdiend! Op de foto Tekla Zwinkels (coördinator Warmond) met mevr. Burgmeijer (gast uit Sassenheim).
   
                           

FIETSMAATJES TEKENT SAMENWERKINGSVERKLARING MET BERNARDUS

 • De Stichting Fietmaatjes Teylingen en Marenthe locatie Bernardus hebben afgesproken dat zij gaan samenwerken om de gasten en bewoners van de Bernardus de kans te bieden om met een fietsmaatje te gaan fietsen op een duofiets. In een periode van bloeiende bollenvelden en aan gename buiten temperaturen is dat echt een genot voor de gasten uit de Bernardus. Ook de vrijwilligers genieten erg van hun fietstochtjes.
  Daarom hebben op dinsdag 8 april bestuursleden Dhr. Jan Burgmeijer en Dhr. Casper Schmidt van Fietmaatjes Teylingen een samenwerkingsverklaring getekend met Mevr. Yoanette den Boer (direkteur Wonen met Zorg) en Mevr. Ineke Maarssen (coördinator Dagbehandeling en Dagverzorging) Lees verder in: Nieuws in Sassenheim
START FIETSMAATJES NOORDWIJK
 
 • Op 1 maart is Fietsmaatjes Noordwijk officieel van start gegaan. Op deze middag kon initiatiefnemer Piet Augustinus de eigen duofiets vanuit het Maria ter Zeecentrum over de rode loper naar buiten fietsen. Hij deed dat onder het toeziend oog van Fietsspecialist Mooijekind, de wethouder van Noordwijk, Dhr van Duin en de voorzitter van de PCI Noordwijk. Fietsmaatjes Noordwijk is geïnspireerd door Fietsmaatjes Teylingen. Ze hebben een zelfde doelstelling en een vergelijkbare werkwijze. Wij wensen Fietsmaatjes Noordwijk heel veel succes toe!
 •  
CARNAVALSVERENIGING DE SAKSEN
 • Op vrijdag 28 februari 2014 heeft het bestuur van de carnavalsvereniging de Saksen onze Stichting Fietmaatjes Teylingen benoemd tot de Grootste Asbak 2014. Lees verder in: Nieuws in Sassenheim

VERDERE UITBREIDING

 • In Warmond is het Fietsmaatjes project in 2012 begonnen. Destijds vanuit de PCI-St. Matthias, onderdeel van de RK-parochie Sint Maarten. Een van de pastors van deze parochie is Nel Hogervorst. Op 9 februari 2014 nam zij afscheid in de St. Jeroenskerk van Noordwijk. Haar grote wens is dat het Fietsmaatjes project niet alleen in Warmond, Sassenheim en Voorhout, maar ook in Noordwijk kan worden opgestart. Lees verder in:  Nieuws in Warmond

 

 

 

 

 

WAARDERINGSPRIJS GEMEENTE TEYLINGEN

 • Onze stichting heeft van de gemeente Teylingen de Waarderingsprijs 2013 ontvangen.

  De gemeente geeft hiermee waardering voor dit bijzondere initiatief. Ze vindt het belangrijk dat er verbindingen ontstaan tussen verschillende bevolkingsgroepen en dat we met Fietsmaatjes de samenwerking tussen de dorpskernen en met verschillende organisaties en bedrijven binnen de gemeente hebben versterkt. Wij zijn bijzonder trots op deze prijs. Op de foto ontvangt Hans Boere, onze coördinator uit Voorhout, een beeldje van de Ashpotter en bloemen uit handen van locoburgemeester Leo van der Zon.

SINTERKLAAS

 • Dat ook Sinterklaas het nut van de duofiets heeft begrepen, bleek op 5 december j.l. toen hij met 3 Pieten op 2 duofietsen de basisschool de Rank aan de Diligence bezocht. Lees verder in: Nieuws in Sassenheim

BROOD EN ROZENPRIJS BISDOM ROTTERDAM

 • Fietsmaatjes Teylingen heeft op zaterdag 16 november, in de H. Marthakerk in Den Haag, uit handen van bisschop J. van den Hende de "Brood en Rozenprijs" in ontvangst mogen nemen. De prijs - een cheque van 1000 euro - moet gezien worden als een waardering en aanmoediging van het Warmondse initiatief, dat ontstaan is bij de Parochiële Caritas Instelling (PCI) St. Matthias.

ONZE OUDSTE GAST

 • De oudste gast van Fietsmaatjes is mevrouw Nieukerk uit Sassenheim. Ze is al 102 jaar en heeft als wandel en fietsmaatje de heer Siep Eijsinga. Het enthousiasme van beiden straalt van deze foto af!

INSPIRATIEBOEKJE TEYLINGEN

 • Fietsmaatjes Teylingen is opgenomen in het Wijkinitiatieven Inspiratieboekje van de gemeente Teylingen. De papieren versie van dit boekje is verkrijgbaar bij de gemeente. Er is ook een digitale versie op de website van de gemeente met daarin een heel mooi inspiratiefilmpje over Fietsmaatjes Teylingen op het youtube-kanaal van de gemeente Teylingen.

PARKDIENST IN SASSENHEIM

 • Op zondagmorgen 15 september 2013 vond in Park Rusthoff in Sassenheim de jaarlijkse Parkdienst plaats. In deze openluchtdienst werken de Katholieke en Protestantse kerken met elkaar samen. Met ruim 1000 aanwezigen ook dit jaar weer een groot succes. De opbrengst van de collecte gaat jaarlijks naar een goed doel waar de kerken gezamelijk hun steun aan willen geven. Dit jaar viel de keuze op Fietsmaatjes vanwege hun start in Sassenheim en de sterke groei die het project in Sassenheim heeft gemaakt. Het bedrag is naar boven afgerond door de Oranjeverenging naar 2500 Euro. Lees verder in: Nieuws in Sassenheim

EEN DRUKKE BRADERIE IN VOORHOUT

 • Ieder jaar is er tijdens de najaarsfeesten op zaterdag ook een braderie waar bedrijven, verenigingen en nieuwe projecten zich kunnen presenteren. Op 14 september stond Fietsmaatjes Teylingen hier ook, samen met de Bond voor Ouderen. Op de foto zie je Hans Boere, de coördinator van Voorhout en Leny van Beek die de intakes van de gasten en de vrijwilligers in Voorhout doet. Lees verder in: Nieuws in Voorhout

ONZE DERDE FIETS IS BINNEN

 • Door de levering van onze derde fiets kunnen alle drie de kernen nu beschikken over een eigen fiets.

VRIJWILLIGERSBIJEENKOMST VOOR ONZE EERSTE VERJAARDAG!

 • Zaterdag 6 juli hebben wij met ongeveer 25 vrijwilligers uit alle drie de kernen onze eerste verjaardag gevierd op het Sassennest in Park Rusthoff in Sassenheim. 
  Er was koffie en taart om te vieren dat we alweer een jaar bestaan. 30 juni vorig jaar is onze eerste fiets geleverd en we zijn toen echt begonnen met het werven van gasten en vrijwilligers in Warmond.
  Nu, een jaar later, hebben we twee fietsen en de derde is in aantocht. We hebben in 3 dorpen een stevige groep vrijwilligers en gasten. We hebben heel veel publieke belangstelling. Met elkaar zijn we trots op wat er is bereikt.

GESLAAGDE SENIORENMARKT

 • Zaterdag 29 juni 2013 stonden we met 4 vrijwilligers en 2 duo-fietsen paraat om midden in het dorp het publiek enthousiast te maken voor ons projekt.
  Lees verder in:
  Nieuws in Sassenheim

SENIORENMARKT SASSENHEIM: 29 JUNI

 • Op 29 juni a.s. staan wij met Welzijn Teylingen en Repair op de Seniorenmarkt in het centrum van Sassenheim.
  Wij hopen dan weer nieuwe gasten en vrijwilligers aan ons team toe te voegen.

WE FIETSEN IN VOORHOUT

 • In de even weken kan er gefietst worden in Voorhout. De tweede fiets van Fietsmaatjes Teylingen wordt nu nog gedeeld gebruikt door Sassenheim en Voorhout. In juli wordt de reeds bestelde derde fiets verwacht.

EN WE FIETSEN IN SASSENHEIM

 • Op 3 juni j.l. zijn wij enthousiast van start gegaan met onze eerste ritjes op de duofiets. Dit doen we voorlopig in de oneven weken tot de derde fiets van Fietsmaatjes Teylingen, die reeds besteld is, binnen komt. Vanaf dat moment heeft namelijk elke kern zijn eigen fiets en kunnen we wekelijks mensen meenemen.
  Lees verder in:
  Nieuws in Sassenheim

RABOBANK VERENIGINGEN FIETSTOCHT

 • Fietsmaatjes Teylingen deed met alle twee de duofietsen en nog vele vrijwilligers op hun eigen fiets mee aan de Rabobank Verenigingen Fietstocht. Op zaterdag 25 mei hebben zij een mooie en gezellige tocht door de streek gemaakt en zo 170 euro bij elkaar gefietst. Het was ook een mooi moment om elkaar beter te leren kennen tijdens een welverdiend drankje.

SCHIPHOLFONDS SCHENKT CHEQUE AAN FIETSMAATJES TEYLINGEN

 • Vrijdag 17 mei heeft Tekla Zwinkels, voorzitter van Fietsmaatjes Teylingen, een cheque ontvangen uit handen van Michael van Praag, voorzitter van het Schipholfonds. Met deze donatie is Fietsmaatjes Teylingen heel erg geholpen bij de financiering van een derde duofiets. De aanwezige bestuursleden van Fietsmaatjes zijn erg blij met dit mooie bedrag van het Schipholfonds. "Dit is weer een belangrijke stap naar ons doel om dit jaar in zowel Warmond, Voorhout als in Sassenheim over een duofiets te kunnen beschikken om nog meer mensen te laten genieten van een mooie tocht".

FIETSMAATJES TEYLINGEN PRESENTEERT ZICH OP DE VOORJAARSMARKT IN SASSENHEIM

 • De vrijwilligers van Fietsmaatjes Teylingen uit Sassenheim hadden al lang uitgekeken naar deze zaterdag 11 mei 2013. De hele voorgaande week was het prachtig weer geweest en uitgerekend op deze gezellige dag was het vooral in de ochtend erg buiig.
  Lees verder in:  Nieuws in Sassenheim


ONZE TWEEDE DUOFIETS IS BINNEN

 • Onze nieuwe tweede fiets is afgeleverd en staat klaar om op pad te gaan. Deze fiets is volledig gefinancierd door het fonds Klein Leerust van de familie Ruigrok. We noemen hem dan ook de Ruigrok-fiets.
  Lees verder in: 
  Nieuws in Warmond