NIEUWS IN SASSENHEIM

EEN BIJZONDERE TOCHT

 • Een van mijn vaste maatjes is Mevr. Burgmeijer, moeder en schoonmoeder van onze oprichters Jan Burgmeijer en Tekla Swinkels.
  Op woensdag 22 november reden we richting Oegstgeest, op die dag vond de opening plaats van de nieuwe parkeergarage bij station Sassenheim. Toen we er langs reden viel ons de met ballonnen versierde gevel op, men was druk in de weer met het inrichten van een partytent en andere voorbereidende werkzaamheden.

  Bij het zien van de partytent zei mijn gast, oh daar kunnen we straks mooi een borreltje gaan drinken! Mevr. Burgmeijer houdt wel van wat actie! 
  Nadat we in Oegstgeest genoten hadden van een kopje koffie (en natuurlijk wat lekkers erbij) reden we op de terugweg richting station en besloten maar eens een kijkje te gaan nemen. Men was nog altijd druk in de weer om de puntjes op de i te zetten voordat de wethouder kwam om de boel te openen. Voor de ingang van de garage was nog altijd een rood/wit lint gespannen, behalve een stuk waar de medewerkers door moesten. Wij besloten “ondeugend” te zijn en met de duofiets de garage in te rijden. We zijn meteen maar het bovendek opgereden waar we op een geheel maagdelijk leeg parkeerdek stonden. We beseften dat dit een uniek moment moest zijn aangezien het waarschijnlijk nooit meer gebeurt dat de garage geheel leeg is! We hebben een van de medewerkers gevraagd een foto van ons te nemen, daarop zijn twee stralende fietsmaatjes te zien op een unieke plek op een even uniek moment. Zo maak je van alles mee als fietsmaatje en dit was een van die bijzondere momenten.   Ton Wijsman  

TRUDY MULLER EN CAS SCHMIDT STOPPEN ALS COÖRDINATOREN VAN SASSENHEIM

 • Na bijna vier prachtige intensieve jaren als coördinatoren voor Sassenheim stoppen Trudy Muller en Cas Schmidt met hun vrijwilligersactiviteiten voor Fietsmaatjes Teylingen. Maandagavond 12 december kreeg het afzwaaiende duo een feestelijk afscheidsfeest en cadeau's aangeboden in de buurtkamer in woonzorgcentrum SassemBourg. "Al die tijd was 'Fietsmaatjes' ons kindje en staken we met liefde en enorm plezier veel energie in dit fantastisch mooie project. Nieuwe impulsenen en andere ideeën zijn welkom en zullen het project beslist versterken" aldus Trudy en Cas. Hun opvolgers zijn bekend. Met ingang van januari 2017 zullen Paula Stelma en Petra Oudshoorn-Stelma de coördinatie overnemen en zich met toewijding voor Fietsmaatjes inzetten.

FIETSEN MET DE OOGVERENIGING

 • Elke derde woensdag van de maand is er in 't Onderdak in Sassenheim van 14.00 uur tot 16.00 uur een bijeenkomst van de Oogvereniging voor mensen met een oogaandoening.
  Op woensdag 20 april was het thema SPORT, en daar valt ook fietsen onder. Maar fietsen is niet voor iedereen zo gewoon. Er zijn natuurlijk tandems maar niet iedereen durft daar op te fietsen.
  Toen dacht ik aan Fietsmaatjes Teylingen en belde Cas Schmidt op. Hij zorde voor 2 duofietsen en 2 vrijwilligers die graag hun medewerking wilden verlenen om proefritten te maken.
  Er was veel belangstelling voor en zo konden 11 mensen kennis maken met de duofiets.
  De reacties waren hartverwarmend: "Wat geweldig! Ik ga er vanacht van dromen",
  "Ik wil er voor in Sassenheim komen wonen", "Ik ben verliefd op die fiets!".
  En zo hebben jullie heel veel mensen blij gemaakt.
  Ikzelf maak al langer gebruik van Fietsmaatjes en vind het ook geweldig.
  Daarom: Vele malen DANK voor de mogelijkheid die ons geboden is en om kennis te maken met de duofietsen.

  Tinie van der Meij

FIETSMAATJES TEKENT SAMENWERKINGSVERKLARING MET BERNARDUS

 • De Stichting Fietmaatjes Teylingen en Marenthe locatie Bernardus hebben afgesproken dat zij gaan samenwerken om de gasten en bewoners van de Bernardus de kans te bieden om met een fietsmaatje te gaan fietsen op een duofiets. In een periode van bloeiende bollenvelden en aan gename buiten temperaturen is dat echt een genot voor de gasten uit de Bernardus. Ook de vrijwilligers genieten erg van hun fietstochtjes. Daarom hebben op dinsdag 8 april bestuursleden Dhr. Jan Burgmeijer en Dhr. Casper Schmidt van Fietmaatjes Teylingen een samenwerkingsverklaring getekend met Mevr. Yoanette den Boer (direkteur Wonen met Zorg) en Mevr. Ineke Maarssen (coördinator Dagbehandeling en Dagverzorging).

  Vanaf juni 2013 biedt Fietsmaatjes de gasten van de Dagbehandeling en Dagverzorging in de Bernardus al de mogelijkheid om met een vrijwilliger te gaan fietsen. In 2013 zijn er in een half jaar ruim 100 fietstochten gemaakt. De organisatie is een aantal malen met de Bernardus geëvalueerd. Marenthe lokatie Bernardus waardeert het werk van de stichting met haar vrijwilligers. Ze onderkent het belang van goed gemotiveerde en geïnstrueerde vrijwilligers en van een goede planning van de fietstochten. Daarom wil zij graag de samenwerking voor meerdere jaren voortzetten. Zij stelt een contactpersoon aan voor de dagelijkse afspraken en een stallingsplaats voor de duofiets, inclusief oplaadpunt en afsluitbare opbergkast. Zij regelt de uitgifte van de fietssleutels op vertoon van de vrijwilligerspas van Fietsmaatjes bij de receptie van Bernardus. Als tegemoetkoming in de onderhoudskosten van de duofiets stelt zij jaarlijks een vrijwillige gift beschikbaar aan de Stichting Fietsmaatjes

 

CARNAVALSVERENIGING DE SAKSEN
 • Op vrijdag 28 februari 2014 heeft het bestuur van de carnavalsvereniging de Saksen onze Stichting Fietmaatjes Teylingen benoemd tot de Grootste Asbak 2014.
  Een eervolle vermelding die we ontvingen uit handen van Prins Jos voor het sociale karakter van Fietsmaatjes Teylingen en als blijk van waardering voor de inzet van onze vrijwilligers.
  Tijdens de Seniorendag op 4 maart is de opbrengst van de collecte voor ons project. Natuurlijk zijn wij hierbij aanwezig.

 

 

 

SINTERKLAAS

 • Dat ook Sinterklaas het nut van de duofiets heeft begrepen, bleek 5 december j.l. toen hij met 3 pieten op 2 duofietsen de basisschool De Rank aan de Diligence bezocht. Omdat het op die dag zo stormde durfde het paard Amerigo de stal niet uit! Goede raad was duur, maar gelukkig boden de Fietsmaatjes van Sassenheim en Warmond uitkomst. De Pieten denken er zelfs over om in Spanje ook mee te gaan doen
  .

PARKDIENST IN SASSENHEIM

 • Op zondagmorgen 15 september 2013 vond in Park Rusthoff in Sassenheim de jaarlijkse Parkdienst plaats. In deze openluchtdienst werken de Katholieke en Protestantse kerken met elkaar samen. Met ruim 1000 aanwezigen ook dit jaar weer een groot succes. De opbrengst van de collecte gaat jaarlijks naar een goed doel waar de kerken gezamelijk hun steun aan willen geven. Dit jaar viel de keuze op Fietsmaatjes vanwege hun start in Sassenheim en de sterke groei die het project in Sassenheim heeft gemaakt. Het bedrag is naar boven afgerond door de Oranjeverenging naar 2500 Euro. Op woensdag 18 september werd dit bedrag feestelijk uitgereikt aan Cas Schmidt en Trudy Muller, de coördinatoren van het projekt in Sassenheim. Op de foto zie je hen naast Rob Koek, voorzitter van de Oranjevereniging, Gijsje Duijzer namens de Raad van Kerken, pastoor Owel namens de RK kerk en de leden van de Parkdienstcommissie: Wim Clement, Marjo v.d. Zanden, Danièlle Duivenvoorden, Frans plevier en Henriëtte Wilbrink (maker van de foto, niet in beeld). Tijdens de parkdienst is de muziek verzorgd door Kleintje Pils. Zij schonken hun vergoeding hiervoor in zijn geheel aan Fietsmaatjes.

 

GESLAAGDE SENIORENMARKT

 • Zaterdag 29 juni 2013 stonden we met 4 vrijwilligers en 2 duo-fietsen paraat om, midden in het dorp, het publiek enthousiast te maken voor ons projekt Fietsmaatjes Teylingen.
  Dankzij de redelijke weersomstandigheden kwamen heel wat mensen een kijkje nemen bij onze kraam. Samen met Welzijn Teylingen en Repair hadden we een mooi plekje.
  Door middel van gesprekken, folders en ritjes op de fietsen hebben we veel
  personen geïtresseerd gemaakt. De een na de ander hielpen we op de fiets om te laten zien hoe leuk het kan zijn om samen met een Fietsmaatje een tochtje te maken.
  Via Welzijn Teylingen zijn er meerdere adressen van gasten genoteerd.
  Vrijwilligers zijn nog van harte welkom; het geeft heel veel voldoening om als vrijwilliger blije gasten als Fietsmaatje te ontmoeten.

  Wij hebben het in ieder geval als een geslaagde dag ervaren!

SENIORENMARKT SASSENHEIM: 29 JUNI

 • Op 29 juni a.s. staan wij met Welzijn Teylingen en Repair op de Seniorenmarkt in het centrum.
  Wij hopen dan weer nieuwe gasten en vrijwilligers aan ons team toe te voegen

   

EN WE FIETSEN NU OOK IN SASSENHEIM

 • Op 3 juni j.l. zijn wij enthousiast van start gegaan met onze eerste ritjes op de duofiets. Dit doen we voorlopig in de oneven weken tot de derde fiets van Fietsmaatjes Teylingen, die reeds besteld is, binnen komt. Vanaf dat moment heeft namelijk elke kern zijn eigen fiets en kunnen we wekelijks mensen meenemen.
  Dinsdag en vrijdag rijden we met cliénten van de dagopvang van de Bernardus. Beide dagen zijn er in principe 4 gasten aan de beurt om een ritje te maken. Op de andere dagen zijn gasten uit Sassenheim van harte welkom om mee te gaan.
  We merken in het begin dat er bij de gasten enig schroom overwonnen moet worden om op de fiets te stappen maar al gauw wordt iedereen steeds enthousiaster.
  De één doe je een plezier met een "rondje dorp", de ander gaat liever de natuur in, hetgeen duidelijk te zien is aan de blije gezichten van de gasten op de foto's.

 

 

 

 

 

 

FIETSMAATJES TEYLINGEN PRESENTEERT ZICH OP DE VOORJAARSMARKT IN SASSENHEIM

 • De vrijwilligers van Fietsmaatjes Teylingen uit Sassenheim hadden al lang uitgekeken naar deze zaterdag 11 mei 2013. De hele voorgaande week was het prachtig weer geweest en uitgerekend op deze gezellige dag was het vooral in de ochtend erg buiig. Tegen de middag werd het gelukkig droog en aangenamer. Behalve voor de actieve vrijwilliger Nico Pronk, die halverwege de dag nog een lokaal buitje over zich heen kreeg terwijl hij met een potentiele nieuwe vrijwilliger in gesprek was. Dit buitje kwam van een plas op het zeil van de stand maar Nico liet zich niet afleiden en ging gewoon verder. Vrijwilliger Hans kwam rond 10 uur met de Warmondse duofiets en de belangstelling was gelijk alom aanwezig. Onze vrijwilligers maakten rondjes door en rondom het park om de duofiets en de activiteiten van Fietsmaatjes Teylingen aan het publiek te demonstreren. Ook de jeugd had zeer veel intresse voor de fiets en één van hen vond het wel iets voor zijn oma. Hij kreeg een flyer mee met informatie en als beloning een ritje met Hans.
  Nico had 100 flyers laten printen om uit te delen. Aan belangstelling kwamen we zeker niet te kort, wel aan vrijwilligersformulieren want er hebben zich veel mensen aangemeld. Wat ook opviel is dat veel mensen al hadden gehoord of gelezen over Fietsmaatjes Teylingen. De foto's geven een goede impressie van de intresse rondom de kraam.