NIEUWS IN VOORHOUT

UITREIKING SPRINGKUSSENFESTIVAL VOORHOUT

 • Donderdag 30 oktober was het dan zover, Fietsmaatjes Voorhout was uitgenodigd om een bedrag uitgereikt te krijgen van het op 1 juni gehouden springkussenfestival Voorhout. Ze kwamen met allebei de fietsen aan, de pers stond al te wachten. Uiteindelijk waren aanwezig Ruud Neuteboom en Jos Hoek van de T.O.V., Wim Vink en Wim Berg van de Oranje Vereniging, Peter en Carla IJselmuiden van het springkussenfestival, Stefan Schreider van de Rotary evenals Marc Clijsen als voorzitter van de Rotary en tevens als fietsmaatje van Hans Boere, coördinator van Fietsmaatjes Voorhout. Ook Joop Hoek kwam aanfietsen op de duofiets. Na een klein woordje door Ruud werd de cheque overhandigd door Jos en er werden foto's geschoten en vragen gesteld. Fietsmaatjes kreeg het mooie bedrag van € 2.500,00 aangeboden en is daar zeer dankbaar voor. Tot slot hebben we bij Cheers het glas geheven op het voortbestaan van Fietsmaatjes!

FIETSMAATJES OP DE KERMIS IN VOORHOUT

 • In Voorhout is de kermisweek weer achter de rug. Deze wordt altijd afgesloten met een tandem-fietsronde. Ook Fietsmaatjes Voorhout fietste mee met een duofiets. Onze vrijwilliger Anke Nederpel Jansze was bereid haar zaterdagavond op te geven om heerlijk mee te fietsen. Ze nam een vriendin mee om haar te vergezellen en de fiets was omgetoverd in een zilveren koets met twee lakeien.    

VOORHOUTER TON VAN DAM SCHENKT NIEUWE DUOFIETS AAN FIETSMAATJES

 • De Voorhouter Ton van Dam heeft een compleet nieuwe duofiets geschonken aan Fietsmaatjes. Ton zelf is gehandicapt en al een tijd met veel plezier gast bij het Fietsmaatjes project in Voorhout. Hij geniet zo zeer van zijn tweewekelijks fietstochtje dat hij besloot een zeer bijzondere gift te doen aan Fietsmaatjes Teylingen. Hierdoor is er nu in Voorhout een tweede duofiets beschikbaar en kunnen er meer gasten en vrijwilligers profiteren van deze leuke en sportieve manier van ontspanning.
  Ton vertelt dat hij al vanaf zijn geboorte een handicap heeft waardoor hij moeilijk kan lopen en nooit zelfstandig heeft kunnen fietsen. "Ik reed alleen achterop de fiets bij mijn broer Ben". Het Voorhoutse gezin telde 11 kinderen, waarvan 9 jongens. Ton werkte bij een bekend bollenbedrijf in Hillegom, waar hij administratief werk deed. Hij kon zelf met de bus van Voorhout naar Hillegom. Door de jaren heeft hij goed gespaard en heeft hier nu een goede bestemming voor gevonden waar hijzelf en zijn broers en zussen volledig achter staan. "Bij mijn geboorte zei de dokter tegen mijn moeder: Deze jongen zal niet oud worden. Maar kijk, ik ben 68 jaar en voel mij kerngezond!" Ton woont samen met twee broers in Voorhout.

 

DRUKKE BRADERIE IN VOORHOUT

 • Ieder jaar is er tijdens de najaarsfeesten op zaterdag ook een braderie waar bedrijven, verenigingen en nieuwe projecten zich kunnen presenteren. Op 14 september stond Fietsmaatjes Teylingen hier ook, samen met de Bond voor Ouderen. Op de foto zie je Hans Boere, de coördinator van Voorhout en Leny van Beek die de intakes van de gasten en de vrijwilligers in Voorhout doet. De groep van Fietsmaatjes in Voorhout heeft sinds juni 2013 ook een duofiets tot haar beschikking. Deze staat in de parkeergarage bij de Plus-supermarkt. Een aantal leden van de Rotaryclub Voorhout heeft zich ingezet om voor deze duofiets een afsluitbare stalling te realiseren met verlichting en een oplaadpunt voor de accu's. Het muurtje van betonblokken is gemaakt door Van Schooten Bouwmaterialen en Aannemersbedrijf Zwetsloot.

WE FIETSEN IN VOORHOUT

 • Vanaf begin juni fietsen we, met de nu nog gedeelde duofiets, in de even weken in Voorhout.
  Mocht u ons voorbij zien komen en intresse hebben om mee te gaan, als gast of als vrijwilliger, neem dan contact met ons op. 
  Contact