NIEUWS IN WARMOND

VRIJWILLIGERSBIJEENKOMST IN WARMOND

  • Op 31 oktober 2015 hebben we een gezellige bijeenkomst gehad met de vrijwilligers van Fietsmaatjes in Warmond. We zitten hier om de gastentafel bij Sugar or Spice in de Dorpsstraat. Er was heerlijke vlaai geschonken door AH uit Warmond. We bespraken met wie onze 33 gasten momenteel fietsen en hoe dat loopt, over de technische toestand van onze duofiets en over de nieuwe gasten jaarkaart voor 2016. We gaan ook proberen een tweede duofiets in Warmond te krijgen want het gaat erg goed met het aantal actieve vrijwilligers en gasten.

 

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST MET MARIËNHAVEN EN MARIËNGAERDE WARMOND

  • Op 2 april 2015 hebben Tekla Zwinkels en Jan Burgmeijer van Fietsmaatjes Teylingen en Pien van der Niet, manager zorg van Marenthe in Warmond en Voorhout een samenwerkingsverklaring ondertekend. Afgesproken is dat Fietsmaatjes op 3 middagen in de week gaat fietsen met gasten van de dagverzorging Mariënhaven en bewoners van Mariënhaven en Mariëngaerde. Fietsmaatjes gaat hiervoor fietsen op de rode duofiets van Marenthe. Op de foto zittend: Pien en Tekla. Staand: Angelique Werba, coördinator dagbehandeling en Gerrit Roos, technisch coördinator van Fietsmaatjes voor Mariënhaven. Niet op de foto: Jolande Montagne, plv coördinator vrijwilligers van Mariënhaven.

 

VERDERE UITBREIDING

  • In Warmond is het Fietsmaatjes project in 2012 begonnen. Destijds vanuit de PCI-St. Matthias, onderdeel van de RK-parochie Sint Maarten. Een van de pastors van deze parochie is Nel Hogervorst. Op 9 februari 2014 nam zij afscheid in de St. Jeroenskerk van Noordwijk. haar grote wens is dat het Fietsmaatjes project niet alleen in Warmond, Sassenheim en Voorhout, maar ook in Noordwijk kan worden opgestart. Deze wens gaat binnenkort in vervulling! Nel ziet u hier in de kerk in Noordwijk tijdens haar afscheidsviering op de duofiets met Margreet van Velzen uit de Warmondse vrijwilligersgroep.

 

 

 

 

 

 

ONZE TWEEDE DUOFIETS IS BINNEN

  • Onze nieuwe tweede fiets is afgeleverd en staat klaar om op pad te gaan. Deze fiets is volledig gefinancierd door het fonds Klein Leerust van de familie Ruigrok. We noemen hem dan ook de Ruigrok-fiets. Deze fiets blijft in Warmond, aangezien het fonds Klein Leerust hier gevestigd is.
    De nieuwe fiets gaat heerlijk!

    De andere fiets gaat tussen Sassenheim en Voorhout pendelen totdat de derde fiets aangeschaft kan worden.