Ton is gehandicapt en al een tijd met veel plezier gast bij Fietsmaatjes in Voorhout. Hij geniet zo zeer van zijn tweewekelijks fietstochtje dat hij besloot een zeer bijzondere gift te doen aan Fietsmaatjes Teylingen.

Hierdoor is er nu in Voorhout een tweede duofiets beschikbaar en kunnen er meer gasten en vrijwilligers profiteren van deze leuke en sportieve manier van ontspanning.
Ton vertelt dat hij al vanaf zijn geboorte een handicap heeft waardoor hij moeilijk kan lopen en nooit zelfstandig heeft kunnen fietsen. “Ik reed alleen achterop de fiets bij mijn broer Ben”. Het Voorhoutse gezin telde 11 kinderen, waarvan 9 jongens.

Ton werkte bij een bekend bollenbedrijf in Hillegom, waar hij administratief werk deed. Hij kon zelf met de bus van Voorhout naar Hillegom. Door de jaren heeft hij goed gespaard en hij heeft nu een goede bestemming voor zijn spaargeld gevonden! Ook zijn broers en zussen staan hier volledig achter. “Bij mijn geboorte zei de dokter tegen mijn moeder: Deze jongen zal niet oud worden. Maar kijk, ik ben 68 jaar en voel mij kerngezond!” Ton woont samen met twee broers in Voorhout.