Fietsmaatjes TeylingenOntstaan Fietsmaatjes Teylingen

Fietsmaatjes Teylingen is in januari 2012 gestart als project van de Parochiële Caritas Instelling PCI St. Matthias in Warmond, onder leiding van het echtpaar Tekla Zwinkels en Jan Burgmeijer.

Op 30 juni 2012 is in Warmond de eerste duofiets in gebruik genomen.

Op 27 november 2012 is de Stichting Fietsmaatjes Teylingen opgericht als zelfstandige stichting.

Al snel volgden het plaatsen van duofietsen in Voorhout en Sassenheim. Inmiddels hebben wij al 10 duofietsen en 1 rolstoelfiets in bezit en hebben de fietsmaatjes er al vele kilometers op zitten.

Jubileum

In 2017 bestond Fietsmaatjes Teylingen 5 jaar. Dit werd groots gevierd op zaterdag 2 september 2017 op het dorpsplein van Warmond.

Eerst was er een ontvangst van de 90 vrijwilligers waarvan de meest trouwe vrijwilligers een mooie speld ontvingen. Daarna werd de jubileumfilm vertoond, gemaakt door de LVSL. In de middag stroomde het dorpsplein vol met ruim 100 gasten. Het was gezellig druk.

Fietsmaatjes Teylingen - Jubileum 2017Vanuit 3 gemeenten waren de wethouders gekomen om het eerste exemplaar van het Fietsmaatjes magazine in ontvangst te nemen. Met de muziek van Kleintje Pils, koffie & thee met een petit-four en de lekkere ijsjes was het een middag om niet snel te vergeten!