Ik ben Lotte, 18 jaar en studente ergotherapie. Voor school moest ik een activiteit bedenken, voor een bepaald aantal uur, waarbij ik de link naar ergotherapie kon leggen. Die vond ik bij Fietsmaatjes Teylingen.

Als ergotherapeut probeer je er voor te zorgen dat cliënten het dagelijks handelen zo zelfstandig mogelijk kunnen doen of betekenisvolle handelingen, die zij wegens ziekte of beperkingen niet meer uit kunnen voeren, op te pakken.

Ik zag een vacature van Fietsmaatjes voorbij komen. Dit sprak mij aan, omdat ik zelf ook graag buiten bezig ben. Na wat mailcontact en een proefrit mocht ik met bewoners van Mariënhaven fietsen. Ik heb dit zeer positief ervaren en vond het achteraf leuker dan verwacht! Van tevoren vroeg ik me af of dit wel wat voor mij zou zijn, omdat ik zelf nog jong ben. Tijdens de fietsritten met de bewoners merkte ik dat leeftijd geen enkel probleem is. De bewoners van Mariënhaven vinden het alleen maar fijn om weer een rondje te kunnen fietsen en gezellig te kletsen natuurlijk.

Op dit moment heb ik het druk met school en andere bezigheden, waardoor ik geen tijd meer heb om te fietsen. Mocht je tijd over hebben en houden van een rondje fietsen (al is het maar voor 1 uur per week) is Fietsmaatjes een echte aanrader!

Fietsmaatjes en Mariënhaven, bedankt voor deze ervaring!!