Een van mijn vaste maatjes is Jeanne, moeder en schoonmoeder van onze oprichters Jan Burgmeijer en Tekla Zwinkels. Op een dag reden we richting Oegstgeest, langs de nieuwe parkeergarage bij station Sassenheim. Toen we er langs reden viel ons de met ballonnen versierde gevel op, men was druk in de weer met het inrichten van een partytent en andere voorbereidende werkzaamheden: de parkeergarage zou officieel in gebruik worden genomen.

Bij het zien van de partytent zei mijn gast, “Oh daar kunnen we straks mooi een borreltje gaan drinken!”. Mevr. Burgmeijer houdt wel van wat actie!

Nadat we in Oegstgeest genoten hadden van een kopje koffie (en natuurlijk wat lekkers erbij) reden we op de terugweg richting station en besloten maar eens een kijkje te gaan nemen. Men was nog altijd druk in de weer om de puntjes op de i te zetten voordat de wethouder kwam om de boel te openen. Voor de ingang van de garage was nog altijd een rood/wit lint gespannen, behalve een stuk waar de medewerkers door moesten.

Wij besloten “ondeugend” te zijn en met de duofiets de garage in te rijden. We zijn meteen maar het bovendek opgereden waar we op een geheel maagdelijk leeg parkeerdek stonden. We beseften dat dit een uniek moment moest zijn aangezien het waarschijnlijk nooit meer gebeurt dat de garage geheel leeg is! We hebben een van de medewerkers gevraagd een foto van ons te nemen, daarop zijn twee stralende fietsmaatjes te zien op een unieke plek op een even uniek moment. Zo maak je van alles mee als fietsmaatje en dit was een van die bijzondere momenten.