VRIJWILLIGERS

Fietst u graag in onze mooie omgeving en wilt u iemand anders hier ook van laten genieten? Iemand die graag wil fietsen maar dit zelfstandig niet (meer) kan?
Ook voor u, als potentiële vrijwilliger, staat de duofiets klaar, om samen met een gast een gezellige rit te maken. Uit ervaring blijkt dat onze vrijwilligers hier net zo veel plezier aan beleven als onze gasten.
Afhankelijk van uw beschikbare tijd kunt u zich aanmelden voor b.v. een ochtend per week of per maand. Ook kan er een voorkeur uitgesproken worden voor een vaste gast, iemand die u kent of voor verschillende gasten.

Onze duofiets heeft elektrische trapondersteuning en versnellingen, de gast fietst mee naar vermogen.
Voordat daadwerkelijk met het fietsen gestart wordt, kunnen één of meer proefritten gemaakt worden met de duofiets, onder leiding van één van de coördinatoren. De vrijwilliger neemt dan plaats op zowel de bestuurdersstoel als de passagiersstoel, om
te ervaren hoe het is om te fietsen op de duofiets als bestuurder, maar ook als gast.

Bent u geïnteresseerd of heeft u vragen?  
Contact

-VERHAAL VAN EEN VRIJWILLIGER

Ik ben Lotte, 18 jaar en studente ergotherapie. Voor school moest ik een activiteit bedenken, voor een bepaald aantal uur, waarbij ik een link naar ergotherapie kon leggen. Als ergotherapeut probeer je te zorgen dat cliënten het dagelijks handelen zo zelfstandig mogelijk kunnen doen of betekenisvolle handelingen, die ze wegens ziekte of beperkingen niet meer uit kunnen voeren, weer op te pakken.
Ik zag een vacature van Fietsmaatjes Teylingen voorbij komen. Dit sprak mij aan omdat ik zelf ook graag buiten bezig ben. Na wat mailcontact en een proefrit mocht ik met bewoners van Mariënhaven fietsen.
Ik heb dit als zeer positief ervaren en vond het achteraf leuker dan verwacht! Van tevoren vroeg ik me af of dit wel wat voor mij zou zijn, omdat ik zelf nog jong ben. Tijdens de fietsritten met de bewoners merkte ik dat leeftijd geen enkel probleem is. De bewoners van Mariënhaven vinden het alleen maar fijn om weer een rondje te kunnen fietsen en gezellig te kletsen natuurlijk.
Op dit moment heb ik het helaas te druk met school en andere bezigheden waardoor ik geen tijd meer heb om te fietsen.
Mocht jij tijd over hebben en houden van een rondje fietsen (al is het maar voor 1 uur per week) dan is Fietsmaatjes Teylingen een echte aanrader!
Fietsmaatjes en Mariënhaven, bedankt voor deze ervaring!!
 
Groetjes  Lotte