Fietsmaatjes!

geplaatst in: Nieuwsberichten | 0

Wie ben ik ?

Ik ben Adrie en fiets sinds 3 jaar 1x per maand als vrijwilliger voor Fietsmaatjes Teylingen.

Naar mijn werk fiets ik, en de seizoenswisselingen geven steeds een ander decor, het is daarom nooit saai. Straks in de lente staat alles weer in groei en bloei  en dan geniet ik van de gezelligheid van de tsjilpende vogels, het buiten zijn en de natuur die groeit en bloeit.

Waarom zou ik hiervan in mijn eentje willen genieten? Het is veel leuker om dat met iemand te doen!

Fietsmaatjes!

Dus toen ik een oproepje zag van Fietsmaatjes Teylingen dat er vrijwilligers gezocht werden besloot ik me aan te melden. Samen met mijn gast hebben we al heel wat kilometers door de regio gefietst. Iedere keer weer een verrassing wat we gaan doen, want mijn gast bedenkt waar ze naar toe wil en ik breng haar er met de (electrische) duofiets naartoe.

Zo hebben we het “Heen en Weer” van Katwijk gereden en vervolgens naar de zee gekeken, langs de duinen gefietst, Huys Dever opgezocht, naar de Keukenhof gereden en met een rolstoel al die prachtige bloemen bekeken, naar Voorschoten en via Leiden terug etc. etc.

Ook was het genieten bij de Tulperij waar we de ene keer tulpen zagen en later in het jaar de dahlia’s.
We komen regelmatig terug met onderweg gekochte bloemen of bollen.

Mijn gast haalt tijdens het fietsen wel eens aan wat er in de loop van de jaren is veranderd in onze mooie streek, en zo kan ik me daar ook een beeld van vormen, omdat ik hier 28 jaar geleden ben komen wonen.

Doe mee!

Het is altijd erg gezellig onderweg en we genieten er beiden enorm van!
Op de website van Fietsmaatjes Teylingen staat informatie als je ook vrijwilliger wilt worden. Natuurlijk wordt hier ook aandacht besteed aan informatie voor toekomstige gasten of donateurs.

Ik kan het van harte aanbevelen!

Met zonnige Fiets(maatjes)groet,

Adrie van Weeghel