Fiets- en koffietips van Cees

geplaatst in: Nieuwsberichten | 0

 

BRAMMETJE MAG WEER MEE

Voordat ik bij Petra de la Rie aanbelde hoorde ik al vreugde blafjes want ons kleinste Fietsmaatje Brammetje mocht weer mee in de bagagedrager. Dit keer ging de rit via de Ringvaart naar familie Reeuwijk in Abbenes. Op het terras genoten we van de koffie (tweede gratis) en een Abbenestje (taartje). Petra kocht ook nog pruimen, die in een plastic zak aan een speciale buisje (wat handig!) aan het stuur van de fiets kan worden gehangen. Te doen toch! We fietsten via de Molen(Poelpolder), de Engel, Oude Heereweg en Pucklaan terug. Goed te doen in twee uurtjes.

 

ROB WIL ALTIJD DE ZEE ZIEN

Rob de Graaf wil het liefst altijd naar zee fietsen en de zee zien. Rob was voor hij naar land kwam 2e stuurman op de grote vaart, vandaar. Werkte 9 jaar voor Philips en vervolgens bij Sikkens(AKZO). Bij Sikkens stopten we  voor een memorie momentje.  Veel wind maar daar is deze zeerob wel aan gewend. De route verliep via de AKZO, Voorhout, SJC naar de boulevard. Weer terug via Leeuwenhorst. De rit is in anderhalf uur goed te doen. Ook met wind tegen.

 

CEES FIETST  400e RIT

Sinds 2019 worden de ritten en kilometers in het systeem bijgehouden. Op maandag 25 juli 2023 werd het een feestelijke rit omdat dit de 400e rit voor Cees was. Samen met maatje Bert van der Meij is dit onderweg gevierd. Cees fietste de eerste rit op 28 april 2017 met Ton van de Graaf.

 

 

 

LANGS DE RINGVAART

 

Een leuke fietsrit om eens een keer te doen is via de Ringvaart naar Oude Wetering te maken. Onderweg is veel te zien. Bij Oude Wetering fiets je over de Ringvaart naar de Braasem.  Fietsmaatje Anthoni Bloemendaal stelde Cees voor een tussenstop bij restaurant AQUA (Jachthaven de Braasem) te maken. Van daaruit heb je een mooi uitzicht over de Braasemermeer en de koffie was uitstekend.

 

 

LEIDSCHE HOUT

Toen Cees aan Petra de la Rie vroeg waar ze dit keer naar toe wilde fietsen, stelde Petra voor de omgeving Leiden en een bakkie doen in het restaurantje nabij de hertjes van het Leidsche Hout. Uiteraard ging de altijd enthousiaste Brammetje in de bagagedrager ook weer mee.