De fietsen zijn er klaar voor!

geplaatst in: Nieuwsberichten | 0
Heerlijk het fietsseizoen komt er weer aan. De fietsen zijn er klaar voor. Na de “winter”beurt bij de dealers zijn ze technisch weer in topvorm. SamenFietsen laat zien dat vrijwilligers en gasten weer op pad gaan. Onze techneuten checken wekelijks de remmen, banden, kettingen, etc,  zodat je zorgeloos en veilig met de gast op pad kunt.  We vragen ook wat van de vrijwilliger !
Check ook even de video hierover https://fietsmaatjesteylingen.nl/mijn-naam-is-haas/
Mocht er onderweg iets gebeuren MELDT HET direct aan de coordinator of de technisch man. Zij/hij zorgt er voor dat de fiets weer rijklaar is voor de volgende rit of dat hij voor reparatie gaat.
Meldt niet alleen de grotere schades zoals gebroken voorvork of een gebroken ketting. Het komt regelmatig voor dat we de kleinere schadegevallen vinden. Dat leidt niet direct tot ‘n defecte fiets maar veelvuldig kleine schades wel. Te denken valt aan gescheurde kettingkast, beschadigde armleuningen, draaimechanisme van de stoel etc. Per jaar gaat het om meer dan tien van dit soort schades waarvan de kosten enkele honderden euro’s belopen. We stellen de vrijwilliger daarvoor niet aansprakelijk, maar we proberen de kosten te verhalen bij de verzekering of deze gesponsorde te krijgen. Zo blijft het fietsplezier voor iedereen.