De Peddelaar in gebruik genomen

geplaatst in: Nieuwsberichten | 0

Met een prachtig blauwe lucht en met flink wat wind kwamen een aantal vrijwilligers en bestuursleden van Fietsmaatjes Teylingen tezamen op zaterdagochtend 29 januari 2022 bij café Welgelegen in Voorhout.

 

Aanleiding was het officieel inwijden van de nieuwe duofiets voor Fietsmaatjes Teylingen.

Onder het genot van een lekker kopje koffie of thee hield penningmeester Paul Verbeek een inleidend praatje.

 

Op de prijsvraag om een naam aan te dragen voor deze fiets waren ongeveer tien inzendingen gekomen. Gekozen is voor de naam De Peddelaar. Deze naam werd aangedragen door Elly van Kampen – van Dam.

Iemand wordt een peddelaar genoemd die langzaam fietst en ervan geniet en is ook een naam voor een wielrenner. En dat leek ons voor deze fiets een mooie benaming. En daarmee kreeg Elly de gelegenheid de naam van de fiets officieel te onthullen en met champagne te dopen.

Als dank ontving Elly van Kampen nog een prachtig boeket bloemen.

 

Vanaf nu is deze fiets te reserveren en staan er 4 fietsen klaar om met gasten dagelijks in de regio te fietsen. De standplaats is Voorhout waar nog een geschikte ruimte was om te stallen bij de PLUS. Als de fiets nodig is in Sassenheim of Warmond dan kan er ook een beroep op gedaan worden.

 

Wilt u zelf af en toe vrijwilliger worden of kent u iemand die minder mobiel is en als gast zou willen gaan fietsen, stuur dan gerust een mail naar Stichting Fietsmaatjes Teylingen (mailadres info@fietsmaatjesteylingen.nl) en we nemen contact met u op.