Derde duofiets in Warmond

geplaatst in: Nieuwsberichten | 0

Op woensdagavond 16 oktober jl. werd de derde duofiets in Warmond officieel in gebruik genomen in De Oude School in Warmond.

Het was een bijzonder heuglijk moment, omdat deze derde fiets in Warmond de tiende duofiets voor Fietsmaatjes Teylingen is. Daarnaast is er ook nog een rolstoelfiets beschikbaar. Een heel wagenpark dus.

Deze fiets kon worden aangeschaft dankzij subsidie van de gemeente Teylingen. Vandaar dat aan wethouder Arno van Kempen was gevraagd de laatste handeling voor officiële ingebruikname te verrichten. Dat wilde hij graag doen, maar eerst sprak de wethouder nog lovende woorden over het project Fietsmaatjes. Het project brengt mensen in beweging, letterlijk, hetgeen goed is voor de gezondheid. Er ontstaan mooie sociale contacten tussen vrijwilligers en gasten en het biedt veel gasten iets waar ze naar uit kunnen kijken, een leuk fietstochtje in de omgeving. Soms ook een stukje minder eenzaam. Hij was er trots op dat Fietsmaatjes in Warmond was ontstaan.

Ook vrijwilliger Jan Karstens sprak lovende woorden. Fietsmaatjes had zijn actieve vrijwilligersbestaan verrijkt en hij genoot als vrijwilliger ook enorm van de fietstochten en het plezier dat hij de gasten daarmee bood.

Hierna was het tijd voor de laatste handeling. Wethouder Van Kempen mocht de voorband van de nieuwe fiets op de juiste spanning pompen!

Daarna werd er nog een rondje gefietst door de straten van Warmond. Voorop de wethouder met gast mevrouw Van Bolhuis en daarachter nog een aantal andere duofietsen, met vrijwilligers en gasten.

En juist op dat moment was het even droog….