EEN DAG UIT HET LEVEN VAN EEN ROLSTOELFIETS

geplaatst in: Nieuwsberichten | 0

Op woensdag 26 juli verschijnt vrijwilligster Adrie om 10.00u op mijn thuisbasis Bernardus. Na het loskoppelen van de accu manoeuvreert ze me naar buiten. Via de Zandslootkade en Engelselaan richting Voorhout, Jacoba van Beierenweg en Herenstraat rijden we naar de 1e gast van de dag. Ik wacht op de parkeerplaats op Adrie die de gast in een rolstoel ophaalt. Voor de zekerheid wordt regencape meegenomen. De rolstoel wordt achterstevoren op mijn laadplaten gezet, en vervolgens vastgemaakt met een soort van sjorbanden. Het laadplatenpalletje is al vast en ook gaat er nog een gordel om. We zijn er klaar voor! Ik hoor zeggen dat we naar Koudenhoorn gaan via het kippenlaantje… o dat vind ik leuk! Adrie trapt me al snel Voorhout uit richting AKZO en voordat ik het weet rijden we al langs het Freesiaveld bij het Spoorpad. De kippetjes en hanen laten goed van zich horen als we langfietsen. Voordat ik het weet ben ik in Warmond bij het stoplicht, richting AH en het huis van Jan Steen. Bijzonder zeg: de gast wist helemaal niet dat er een Jan Steenroute in Warmond is. Adrie belooft dat ze daar straks nog wat van laat zien. We fietsen door over de brug en genieten van het uitzicht over het water. Bij Coazy stoppen we en wordt de gast van mij afgehaald. Ik wacht geduldig tot de gast en Adrie hun lekkere koffie op hebben. Dan rijden we het eiland verder af en terug richting het dorp. Daar rijden we langs Jan Steens buste en 2 schilderijen die aan panden hangen. Dan rijden we weer terug naar het huis van de gast. Terwijl de gast wordt losgemaakt komt een dame met een rollator aangelopen. Vol bewondering kijkt ze naar mij. Ze blijkt al met een duo fiets iedere 2 weken met Fietsmaatjes te fietsen en is blij te horen dat er een alternatief is als fietsen voor haar echt niet meer gaat.

Om ca. 12.50u zwaaien we de gast gedag en gaan we naar de Boerhaavetuin om tijdens het lunchen van Adrie te genieten van de zon en deze prachtige tuin.

Daarna rijden we door naar gast 2 die ook in het oude dorp van Voorhout woont. Met deze gast fietsen we naar Kasteel Keukenhof om de dahliatuin er te zien.Op de parkeerplaats zie ik diverse mensen naar mij kijken. Ook het plaatje achterop wordt bekeken. Ja inderdaad: Edwin van der Sar zijn naam staat erop! De gast en Adrie kijken in de kasteeltuin en lopen om het kasteel. Voor de gast fijn dat ze in haar eigen rolstoel kan blijven zitten. Nadat ze er thee/koffie hebben gedronken komen ze terug. We rijden dezelfde weg weer terug, nu met windje tegen. Na een voorspoedige rit komen we om ca half 5 in Voorhout. Ik blijf weer even wachten totdat de gast in huis haar jas weer uit heeft en Adrie terugkomt.

We fietsen daarna via de Oosthoutlaan weer naar Bernardus in Sassenheim waar ik om ca 17.45u geparkeerd wordt om mijn eigen plekje. Wat was dit een mooie dag met 2 tevreden gasten!

De hartelijke fietsgroeten van Rolstoelfiets van Fietsmaatjes Teylingen