Fietsmaatjes Teylingen bij Wereld Alzheimer Dag

geplaatst in: Nieuwsberichten | 0

Op een zonnige zaterdag 21 september was het een komen en gaan van fietsmaatjes bij wielervereniging Swift in Leiden. De duo’s, een gast met een vrijwilligers, kwamen uit 10 verschillende gemeenten in de regio van Rijnstreek en Bollenstreek. De fietsmaatjes werden feestelijk ontvangen door organisatoren Alzheimer Nederland ZHN, de samenwerkende Fietsmaatjes organisaties en zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid. De aanleiding voor dit alles was de jaarlijkse Wereld Alzheimerdag.

‘Samen bewegen’ is dit jaar het thema van Wereld Alzheimerdag. Het is de dag waarop wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor dementie, een ziekte die grote impact heeft op het leven van veel mensen. Daarom hadden Fietsmaatjes, Alzheimer Nederland ZHN en Zorg en Zekerheid dit evenement georganiseerd.

De fietsmaatjes kwamen uit alle richtingen: vanuit Hillegom tot Voorschoten en van Noordwijk tot Alphen aan den Rijn. Breed lachend en zwaaiend werden zij welkom geheten door de organisatie en in het bijzonder door ‘de Spiekert’ van ZZ Leiden Basketball, Martin Hooymans en door de wethouders van Teylingen en Zoeterwoude, de heren Arno van Kempen en Ruud Bouter.

De gasten met dementie genieten geweldig van een heerlijk en veilig fietstochtje samen met een goed getrainde vrijwilliger van Fietsmaatjes. Sommigen hadden er al anderhalf uur fietsen door stad en polderland opzitten bij aankomst rond 12:00 uur. Onderweg werden ze toegezwaaid door mensen in de omgeving. Juichend kwamen ze over de “finish” om vervolgens aan te schuiven voor koffie, thee en een broodje. Met de muziek van de huisband van Zorg en Zekerheid, The Certainties, kwam de stemming er goed in en werd er door menig fietsmaatje ook een dansje gemaakt. Na twee uur gingen de fietsmaatjes achter elkaar weer fietsend terug naar huis. Het was voor iedereen een geweldig leuke dag.

Mooie beelden van de dag zijn hier én hier te vinden.

Fietsmaatjes Teylingen

Foto’s: Rob Oudshoorn.