Koning fietst met 95-jarig fietsmaatje

geplaatst in: Nieuwsberichten | 0

Op 28 november kwam Koning Willem-Alexander op werkbezoek naar Fietsmaatjes Nederland in Warmond. Als beschermheer van het Oranje Fonds wilde hij persoonlijk ervaren op welke wijze het Oranje Fonds, via Fietsmaatjes, bijdraagt aan de sociale cohesie in de samenleving.

In Warmond werd in 2012 de eerste lokale stichting Fietsmaatjes opgericht. En met de steun van het Oranje Fonds Groeiprogramma breidt het aantal lokale organisaties zich als een olievlek uit. Sinds begin van dit programma is het aantal Fietsmaatjesorganisaties gegroeid naar 18. Hierbij zorgen de vrijwilligers ervoor zorgen dat nu al 1.200 gasten, regelmatig weer kunnen fietsen.  Het gaat om mensen die vanwege hun leeftijd of beperking soms al jaren niet gefietst hebben.

De Koning werd opgehaald door initiatiefnemers Jan Burgmeijer en Tekla Zwinkels. Uiteraard op een elektrisch ondersteunde duofiets. Hij kreeg uitleg over de organisatie en luisterde daarna aandachtig naar de enthousiaste ervaringen van de aanwezige Fietsmaatjes koppels.

Na instructie over de werking van de fiets ging de Koning aan de bestuurderskant van een duofiets zitten. Hij ging op pad met zijn 95-jarige gast Johan Waanders uit Leiden, om ondanks de regen, een ritje te maken. De Koning gaf bij zijn vertrek aan dat dit project het waard is om landelijk verspreid te worden.

 

Foto’s Oranjefonds en Paul Zwaan