Motorclub ontmoet Fietsmaatjes

geplaatst in: Geen categorie, Nieuwsberichten | 0

Wij zijn lid van een landelijke motorclub waar wij met kleine groepjes (stille) motoren) vele ritten per jaar de mooiste routes in Nederland rijden.
Zo ook 16 oktober:
We hadden al een flink stuk gereden en wilden ergens stoppen voor een lunch toen we bij een klein restaurantje een duofiets zagen staan.
Buiten op het terras zaten een man en vrouw te genieten van koffie met appeltaart. Ons groepje, groette hen en ging er ook zitten. Ik raakte met beiden in gesprek. Ze reden voor Fietsmaatjes Riethoven en waren nu een halfjaar een fietsstel. De man genoot van het naar buiten kunnen en naar bekende plekjes te fietsen. De vrouw was erg blij dat ze met deze fiets iemand een groot plezier kon doen. Ze zei: wie dit bedacht heeft, die maakt zoveel mensen blij!
Toen ik zei dat ik de bedenkers kende zei ze: bedank ze s.v.p. van mij want ik vind het een prachtig idee. Dat beloofde ik en ik heb inderdaad Tekla een berichtje gestuurd. Ook leuk: nu zagen onze mede-motorrijders eens wat een Fietsmaatjesfiets was. Een andere rijdster fietst al in Almere ( zo leert ze meteen haar nieuwe woonomgeving kennen)  en een ander wil het zeker gaan doen als hij met pensioen gaat.

Hoe een motorzondag dan ineens een dag met een extra grote glimlach wordt!

Adrie van Weegh