Op zoek naar een alternatief voor de duofiets….

geplaatst in: Nieuwsberichten | 0

Een paar weken werd ik door een collega-vrijwilliger uit Voorhout benaderd of ik een proefritje wilde maken met zijn duofietsgast op de Rolstoelfiets.

Natuurlijk wil ik dat! Er werd een kennismakingsgesprek geregeld en daar werd ik hartelijk ontvangen.

Onder het genot van een kop koffie legde ik uit hoe de rolstoel de Rolstoelfiets op gereden wordt en vastgemaakt. Dat het belangrijk is je lekker warm aan te kleden omdat je voorop die fiets zit en weinig beweegt.

Vervolgens maakten we een afspraak voor de proefrit. Hoe meer de dag naderde des te spannender werd het met de weersvoorspellingen. We spraken af dat ik om 10.00u zou kijken wat de komende paar uur zouden doen qua regenval. En… we hadden geluk: het zou droog blijven.

Ik haalde de Rolstoelfiets op bij Bernardus in Sassenheim en fietste ermee naar Voorhout. Daar de fiets voor de deur geplaatst en met hartelijk onthaal kreeg ik eerst koffie. Daarna de jas aan en de das om en lekker gezeten op haar rolstoel reden we naar de Rolstoelfiets. Even wennen om achteruit geduwd te worden en daarna werd haar rolstoel vastgezet. Klaar voor vertrek! Voor het familie archief werd een foto gemaakt en we reden al snel Voorhout uit richting de Jacoba van Beierenweg. Dit proefritje hebben we gebruikt om te kijken hoe het rijden ging over de straatklinkers, de betonplaten van de fietspaden, de drempels her en der, langs rood/witte paaltjes, putten en kuilen in de weg en het asfalt.

Onderweg reden we nog langs een paar prachtig bloeiende bollenvelden (en natuurlijk even snel wat foto’s gemaakt) en reden na ca een uur de straat van het woonadres van de gast weer in.

We hebben nog even nagepraat en een vervolgafspraak gemaakt. Fijn te merken dat voor deze gast de Rolstoelfiets een mogelijk alternatief is.

Hartelijke Fietsmaatjesgroet,

Adrie van Weeghel