Planningsapp SamenFietsen wordt vernieuwd!

geplaatst in: Nieuwsberichten | 0

Fietsmaatjes.NL is samen met 9 lokale Fietsmaatjes en een softwarebedrijf de planningsapp SamenFietsen aan het vernieuwen. Jullie gaan dit vanaf oktober 2023 merken. De bedoeling is dat we een flink aantal wensen tot verbetering van SamenFietsen in een klap gaan realiseren.

Wat gaat er zoal veranderen in SamenFietsen?

De applicatie zal op je desktop er ongeveer hetzelfde uitzien als nu. Op je mobiel verwachten we een veel betere gebruikerservaring omdat de knoppen beter zullen schalen met het kleinere scherm.

De basisfuncties in SamenFietsen blijven gelijk. De gebruikersnaam hoeft niet meer een emailadres te zijn. Dit is prettig, want verschillende gasten hebben geen email adres en sommige vrijwilligers willen hetzelfde email adres meerdere malen kunnen gebruiken, denk bijvoorbeeld aan een vrijwilliger die ook contactpersoon is voor een gast.

Adressen en postcodes worden automatisch gecontroleerd, zodat foutief invoeren wordt gecorrigeerd. Het wordt eenvoudiger om adreslijsten en emaillijsten voor nieuwsbrieven te maken.

De vrijwilligers kunnen straks op dezelfde manier hun ritten inplannen als nu. Voor een gratis proefrit hoeft geen dummy gebruikersnaam meer te worden gebruikt.

Iedere gast of vrijwilliger wordt in het systeem gekoppeld aan een coördinator. De overzichten van gasten, vrijwilligers, gemaakte ritten en ritevaluaties worden zo voor de coördinator beter en makkelijker te gebruiken.

De kosten van een rit worden net als nu doorberekend aan de gast. Hiervoor wordt  een saldo berekend van gemaakte ritten minus de betaalde ritten. Dit saldo wordt bewaakt; zodra het negatief wordt komt er automatisch een berichtje naar het email adres van de gast of de contactpersoon van de gast.

De fietsbeheerder wordt een aparte functie binnen SamenFietsen. Hij of zij kan straks zelf een fiets uit het rooster halen gedurende een instelbare periode (met begin en einddatum). Dit is handig als de fiets een service- of onderhoudsbeurt heeft  en in die periode dus niet beschikbaar is.

Het testen van de nieuwe applicatie en database zal in september 2023 worden gedaan door de contactpersonen van de 9 lokale Fietsmaatjes organisaties die aan het project mee doen.

We verwachten dat het nieuwe systeem in oktober 2023 live kan gaan!

image002.png