Tekla neemt afscheid van het bestuur

geplaatst in: Nieuwsberichten | 0

In 2012 begon ik samen met een paar enthousiaste mensen in Warmond: Fietsmaatjes. Op 30 juni kregen we onze eerste duofiets en op 27 november heb ik samen met mijn man Jan Burgmeijer en onze buurvrouw Thea Peters de stichting Fietsmaatjes Teylingen opgericht. Wij vormden het eerste bestuur met Thea als secretaris en Jan als penningmeester. Als bedenker van Fietsmaatjes werd ik automatisch de voorzitter. Ik ben dat gebleven tot 3 september 2022 op ons 10-jarige jubileumfeest, toen ik het voorzitterschap overdroeg aan Ank Broeders. Ik beloofde toen nog een jaar in het bestuur te blijven om mijn kennis en contacten over te dragen aan Ank en de andere bestuursleden.

Nu is tijd om definitief uit het bestuur te stappen. De organisatie van Fietsmaatjes staat als een huis en is een geoliede machine. Ik ben erg trots op wat we samen in 11 jaar tijd hebben bereikt! Zonder al die honderden vrijwilligers en tientallen teamleden was Fietsmaatjes Teylingen niet geworden wat het nu is. We maken samen mogelijk dat heel veel mensen die zelfstandig niet meer kunnen fietsen, toch kunnen fietsen met een maatje! Ik wil hierbij alle vrijwilligers en teamleden bedanken voor hun inzet en enthousiasme. Ik blijf nog graag coördinator in Warmond, samen met Petra, omdat ik er van houd om mensen met elkaar te verbinden. Ik vind het prachtig om te zien dat de maatjes met elkaar genieten en hun blije verhalen te horen. Daar doe ik het voor!