THEMA AVOND 25 MEI

geplaatst in: Nieuwsberichten | 0

Op 28 mei jl. was de jaarlijkse thema-avond voor alle vrijwilligers van Fietsmaatjes Teylingen. Het onderwerp: ‘Veiligheid op de fiets. In de ruimste zin: zo werd er aandacht besteed aan veiligheid op de weg, de technische staat van de fietsen, maar ook sociale veiligheid is niet vergeten.

Paula opende de avond met een welkomstwoordje. Verder werd de avond geleid door Martin en Marieke. Aan de hand van een stappenplan liet Marieke zien welke route je kunt volgen als je vragen/problemen hebt bij het contact met je gast. Er werd hierover in groepjes over enkele herkenbare casussen gediscussieerd.

Paul Verbeek ging in op fiets(on)veiligheid. De situatie op de fietspaden is de laatste jaren flink veranderd; Fietsmaatjes Teylingen spant zich in voor de technische staat van de duo fietsen en de bescherming van de gasten en vrijwilligers. Maar wat kun je er zelf aan doen?

Deze vraag werd door Hein opgepikt. Samen met Cees is hij op pad gegaan om aan de hand van dia’s een aantal herkenbare en uitdagende situaties te laten zien tijdens een fietsritje in de bollenstreek.

Tussen alle serieuze onderwerpen zorgde Martin voor de vrolijke noot door een leuke quiz met de Reuzenbollen te presenteren. Je komt ze overal tegen, maar weet je ze ook te plaatsen?

Gelukkig was er nog tijd voor een drankje om gezellig na te praten. Paula, Petra, Paul, Hein, Cees, Martin, Marieke en Carla werden door voorzitter Ank hartelijk bedankt voor hun inspanning. We kunnen terugkijken op een leerzame en gezellige avond.