Thema-avond Fietsmaatjes Teylingen

geplaatst in: Nieuwsberichten | 0

In de tuinzaal van de Bernardus in Sassenheim vond op 10 oktober jl. de jaarlijkse thema-avond van Fietsmaatjes Teylingen plaats.

Ronald van Kesteren van First Response verteld op een ontspannen en humoristische manier hoe de vrijwilligers het beste kunnen reageren in noodsituaties. Ook verteld hij het een en ander over de EHBO-doos die in de Fietsmaatjestas zit. Wat kun je ermee en wat kun je beter niet doen.

In de pauze was er gelegenheid om het reanimeren te proberen op een reanimatiepop. Ook deden we de Heimlich-greep met een speciaal vest, zodat we ook bij verstikking weten wat we moeten doen.

Na de pauze is er van gedachten gewisseld aan thema-tafels. Hierbij kozen de vrijwilligers zelf een tafel. De keuze was tussen omgaan met mantelzorgers of omgaan met geldzaken. Aan de derde  tafel is er gesproken over eenzaamheid.

 

.

Marijke Bojink van Movisie presenteert dit deel van de avond. Hiervoor heeft zij heeft meegenomen waarop de vragen staan. Hierbij wordt aan elke tafel geanimeerd gesproken over deze vragen. Daarnaast was er ook gelegenheid om zelf vragen in te brengen. Hierna werd centraal geëvalueerd wat er aan de verschillende tafels besproken was. Hierop gaven de vrijwilligers aan dat het een nuttige en leerzame avond was.

De avond sluiten we gezellig af met een drankje.

 

Tekst: Petra Duijnhoven

Foto’s: Paul Zwaan