We fietsen wat af, vooral in de zomer

geplaatst in: Nieuwsberichten | 0

Aan de hand van SamenFietsen kunnen we het gebruik van de duofietsen bestuderen. Dat hebben we gedaan voor referentiejaar 2022. Het staafdiagram laat zien hoe frequent er gefietst is vanuit de 3 kernen, Sassenheim, Voorhout, Warmond, en vanuit de Bernardus. We fietsten in Teylingen circa 4000 ritten vorig jaar. De duofietsen van Sassenheim en Voorhout maakten jaarlijks gemiddeld ruim 300 ritten/fiets en de fietsen in Warmond net iets minder dan 200 ritten/fiets. En dat waren met name ritten met thuiswonende gasten. Bijzonder is dat met de duofietsen die gereserveerd zijn voor gasten van de Bernardus totaal 1150 ritten werden gefietst.

 

Het 2e staafdiagram laat zien hoe intensief de individuele duofietsen gebruikt zijn in 2022. Het intensieve gebruik van de Ter Leede en Ruigrokfiets is verklaren uit het feit dat 2 tot 3 Bernardus gasten worden bediend in één dagdeel. Opvallend is ook dat de oudere duofietsen net zo populair zijn bij gasten en vrijwilligers als de nieuwere fietsen. Het gebruik van de Rolstoelfiets is met 60 keer nog bescheiden maar er zit groei in.

 

 

Het 3e staafdiagram geeft een gebruiksvergelijking in de zomer en de winter, waarbij de zomer periode van april 2022 t/m september 2022 loopt en de winter periode van oktober 2022 t/m maart 2023. Het blijkt dat in de zomer duofietsen gemiddeld 65% van de dagdelen gebruikt worden en in de winter gemiddeld 52% van de dagdelen. De weekenden zijn hierin niet meegerekend omdat de fietsen dan nauwelijks worden gebruikt.