Vrijwilligers avond Bernardus – 24 februari

geplaatst in: Nieuwsberichten | 0

Op 24 februari was de vrijwilligersavond voor fietsers die rijden met bewoners van de Bernardus. Joke Funcke van de afdeling Teylingen, alsmede Ingrid Bijman, fysiotherapeut waren op deze avond aanwezig en leverden een zeer zinvolle bijdrage. Zij gaven antwoord op vragen die bij ons leven. Ik kijk terug op een informatieve en gezellige avond en vond het fijn om met jullie als groep van gedachten te kunnen wisselen.

Enkele tips over de communicatie heb ik zelf ook al in de praktijk toegepast en gezien dat het werkt, b.v. te observeren waar de aandacht van de gast naar toe gaat en dat benoemen. Ook fijn dat ik in de afgelopen periode meer info over de gasten heb gekregen zowel via de zorg als via jullie. Blijf dit vooral doen!

 

Voor diegenen die verhinderd waren nog wat extra informatie:

Edith de Jong werd op de avond vervangen door haar collega Suzan Paulussen. Voor de pauze werd stilgestaan bij de ontwikkelingen van Fietsmaatjes bij de Bernardus en waar we als fietsmaatje tegen aan lopen. In de bijlage mijn sheets waarin ik veiligheid en het terugzetten van de fiets onder jullie aandacht wil brengen.

 

 

Deze zaken blijven onze aandacht vragen!

In de pauze zijn de vrijwilligers op de bus van de Vrienden van de Bernardus aangeschoven, die ook belangstelling voor de presentatie over communicatie met de doelgroep hadden. De sheets die Suzan gebruikt heeft zijn toegevoegd.

Tenslotte

In mijn rol als coördinator heb ik samen met Miranda nog wat huiswerk om te onderzoeken wat we nog met een aantal tips kunnen doen over een moderne gastenkaart met info over de gast en hoe we nieuwe vrijwilligers goed kunnen informeren over de communicatie van de doelgroep. Wie weet vraag ik binnenkort om mee te denken over de uitwerking.

 

Ria van Leeuwen

 

Vrijwilligersavond 25 oktober 2022, doorgeschoven naar 24 januari 2023 Presentatie communiceren bij dementie

Presentatie communiceren bij dementie